Az Alvarez Birodalom és Fiore újra összecsap, hogy megszerezzék a Lumen Histoire-t. Te melyik oldalra állsz?
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Mágusok és Céhek

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Jellal Fernandes
Admin
avatar

Posts : 98
Join date : 2015-08-02

PostSubject: Mágusok és Céhek   Mon Aug 24, 2015 9:49 pm

Mágusok:
Olyan személyek, akik valamilyen Mágiával rendelkeznek, illetve képesek a Mágikus Eszközök használatára. Földvilág népességének csak 10%-a ért a Mágia forgatásához, a maradék 90% nem képes varázsolni. A Mágusok általában Céhekbe tömörülnek, amelyekkel az átlag ember életét segítik. 3 fő típusuk van: Legális, Sötét és Független Mágus.

Legális:
Ők azok a Mágusok, akik Legális Céhekbe tömörülnek és a Mágikus Tanácsnak engedelmeskednek. Az átlag ember az ő segítségüket kéri, ők pedig segítenek nekik. Ezek a Varázslók kerülnek bele a Varázsló Magazinba.

Sötét:
A Sötét Mágusok azok a személyek, akik Földvilág Sötét Céheinek tagjai. A Mágikus Tanácsnak nincs befolyása felettük, gyakran követnek el bűncselekményeket. Ha valaki Céhet szeretne alapítani, azt a Mágikus Tanácsnak is jóvá kell hagynia, ha a Tanács azt mondja, hogy a Céh nem működhet tovább, akkor fel kell oszlatni. Azonban nem minden esetben oszlik fel a Céh, így átkerül a Sötét Céhek nyilvántartásába. A Sötét Mágusokat általában valamilyen gonosz cél űz, a saját érdekeiket tartják előbbre minden másnál. Azonban a céljaik eléréséhez gyakran pénzre is szükségük van, ezért ők is vállalnak illegális munkákat, mint például a bérgyilkosság.

Független:
Azok a Mágusok tartoznak ide, akik nem tartoznak egy Legális, vagy Sötét Céhbe sem. Munkájukkal a közösség érdekeit szolgálják, azonban nem követik a Tanácsot. Amíg nem követnek el kihágást a Mágikus Tanács szabályai ellen, addig a Tanács szabadon hagyja működésüket.

Mágia:
A Mágia a fő formája a Mágusok harci stílusának. Több fajta Mágia létezik Földvilágban, amelyet minden dimenzióban használnak, legfeljebb más a megjelenési formája. A Fairy Tail egykori Céhmestere, Makarov Dreyar szerint a Mágia nem egy tükör, hanem a lélek áramlása a Mágusokban.
A Mágia használatához erős mentalitás és sok koncentráció szükséges. Minden egyes Varázslat létrehozása Varázserőt használ el a Mágus testéből, vagy az éppen használt Varázstárgyból. Két fő típusa van a Mágiának, amelyben több kisebb kategória található. A két fő típus a Kaszter Mágia és a Birtokló Mágia.

Kaszter Mágia:
Azon Varázslatok tartoznak ide, amelyekhez a Mágus a saját testéből merít erőt, tehát saját maga varázsol. A varázsolást gyakran nevezik kasztolásnak, innen ered a típus neve.

Tárgy Mágia:
Ezeknél a Varázslatoknál nem minden esetben használja a Mágus a saját Varázserejét, de minden esetben valamilyen tárgy szükséges a Varázslat létrejöttéhez.

Varázserő:
Az az energia amelynek segítségével a Mágusok képesek létrehozni a Varázslataikat. A Varázserő forrása az Eternano-ból származik, amely minden élőlényben és a természetben megtalálható. Minden Mágusnak van egy „tároló” a testében, ami meghatározza a saját Varázserejük mértékét. Amikor egy Mágus kifogy a Varázserőből, a környezetben fellelhető Eternano-t magába szívja a teste és újra feltöltődik. Ez azonban hosszú folyamat, pihenni kell hozzá. Különböző tanulmányokkal kiderítették, hogy a Mágusok testében van egy másik tároló is, amely a Második Eredet néven ismert.

Céhek:
A Céhek azért jöttek létre, hogy a Mágusok munkát vállalhassanak és pénzt, vagyis Gyémántot szerezzenek. Általában baráti társaságként, egy nagy családként viselkednek a Céhek, bár előfordulnak kivételek. A Sabertooth-ban például csak a legerősebbek lehetnek, igazán komoly barátság nincs a tagjai között. A Céhekben 3 rang van, de ebből csak kettő igazán lényeges. A legmagasabb rang a Céhmester, ebből egyszerre csak egy lehet a Céhben. Őket követik az S Osztályú Mágusok. Csakis egy vizsga után válhat valaki ilyenné. Ők azok akik életveszélyes küldetéseket teljesítenek, ráadásul leggyakrabban egyedül! Majd a hierarchia alján a normális Mágusok állnak. Nekik nincs semmilyen megkülönböztető jelzésük, sem címük. Azonban egyetlen átlagos Varázsló sem jelentkezhet S rangú küldetésre.

Legális Céhek:

Fairy Tail:
Régen a legerősebb Céh volt Fiore-ben, azonban amióta eltűnt az egykori Céhmester és az erősebb mágusok, azóta hanyatlásnak indult. A Mágikus Tanács nem igazán kedvelte őket, mivel igazán pusztító természetük volt. A Céh épülete Magnolia városban található, a jelenlegi Céhmester Macao Conbolt.

Sabertooth:
Jelenleg ez a legerősebb Céh Fiore-ben. Vezetője Jiemma. A Céhbe csak a legerősebb mágusokat veszik fel, egyetlen hiba is elég ahhoz, hogy kirúgják a tagot. Szigorú elvárásoknak kell megfelelnie annak, aki be akar lépni, de mint említettem, bent maradni is igazán nehéz.
Back to top Go down
View user profile http://foldvilaghosei.hungarianforum.com
 
Mágusok és Céhek
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Földvilág Hősei :: Általános :: Világleírás-
Jump to: