Az Alvarez Birodalom és Fiore újra összecsap, hogy megszerezzék a Lumen Histoire-t. Te melyik oldalra állsz?
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Mágiahasználat és Tanulás

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Jellal Fernandes
Admin
avatar

Posts : 98
Join date : 2015-08-02

PostSubject: Mágiahasználat és Tanulás   Mon Aug 24, 2015 9:47 pm

A mágia behálózza egész Földvilágot. A mágusok ebből az energiából képesek létrehozni varázslataikat. Lényegében a lélek fizikai megnyilvánulása a mágia. Amikor a fizikai szellem csatlakozik a természet szellemi "folyásával" létrejön maga a nyers energia, a mágia(egyesek manának nevezik ezt az erőt.). Azonban a világon csak kevesek képesek létrehozni ezt a kapcsolatot. Földvilág népességének csak a 10%-a mágia használó, tehát mágus.

Minden mágus különböző típusú varázslatot tanulhat, azonban csak egyhez van igazán érzéke. Például egy elemi mágus mesteri szinten képes használni a Föld mágiát, azonban a Tűz varázslatokat nem tudja mesteri szintre fejleszteni. Az említett Földmágus elsajátíthat néhány varázslatot a Druidák természeti mágiájából, de arra már nem lesz képes, hogy mesteri szinten használja.

Különböző okai lehetnek a mágia használatának: támadó, védekező, támogató, esetleg gyógyító. A mágiát a mágus vagy a környezetéből nyeri ki, vagy valamilyen Fókuszból. Ilyen Fókusz a Lakrima, ami lényegében megkristályosodott nyers energia. Minden olyan tárgy, ami egy varázslat életre keltésében segít, Fókusznak tekinthető.

Mágia tanulás:

A mágusok különböző mesterektől, esetleg tekercsekből tanulhatnak varázslatokat. A mesterek a tanításért cserébe kérhetnek pénzt, de céhen belül általában mellőzik az ilyet. Tekercset viszont csak boltokban lehet szerezni, így azokat ki kell fizetni(kivéve ha ellopja a karakter, ebben az esetben viszotn számolni kell a következményekkel).
Back to top Go down
View user profile http://foldvilaghosei.hungarianforum.com
 
Mágiahasználat és Tanulás
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Földvilág Hősei :: Általános :: Világleírás-
Jump to: